Direktlänk till inlägg 7 juli 2009
Du kan göra din egen laktosfria gräddglass utifrån vilket glassrecept som helst. Byt bara ut den vanliga mjölken och glassen mot laktosfri. Hela familjen kan äta den, ovavsett laktosintolerans eller inte.
Det bästa är att använda en glassmaskin, det tar ca 45 minuter och glassen blir fluffig.
Gör du utan glassmaskin häller du glassen i en bytta och ställer i frysen och tar ut och rör om då och då. Det tar ca 4 timmar och glassen blir ganska hård, men tinar fort. I båda fallen blir glassen jättegod.
Här är ett recept från Philips (mjölkråvarorna är utbytta mot laktosfria):
3 äggulor
100 g strösocker
10 g vaniljsocker
2,5 dl laktosfri mjölk (ca 3% fett)
2 dl laktosfri vispgrädde
Vispa äggulorna, sockret och vaniljsockret tills det är luftigt. Tillsätt mjölken under omrörning.
Vispa grädden ganska hårt. Rör ner de övriga ingredienserna i den vispade grädden. Slå på glassmaskinen och häll i blandningen, klart om ca 45 minuter! Kan frysas, men helst inte mer än 1-2 veckor. (Alternativt häll i bytta och rör för hand då och då. Klart om ca 4 timmar).
Ät som den är eller med bär, frukt, chokladsås eller kolasås, eller annat.
Såhär mitt i det gråaste vinterrusket har jag äntligen nöjet att presentera en glassnyhet! www.alvestaglass.se tillverkar laktosfri äkta gräddglass i alla möjliga smaker! Här är några av dem: Gammaldags vanilj Himmelsk röra Nougatk...
Blev för någon vecka sedan tipsad om att Ingmans laktosfria gräddglass säljs i följande butikskedjor: ICA, Coop, Axfood och Bergendahls. Jag har tittat i Coop och Icabutiken där jag bor men inte hittat den där. Det är möjligt att man kan be dem best...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
|||||
6 |
7 | 8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
|||
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
|||
20 | 21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
|||
27 |
28 |
29 |
30 | 31 |
|||||
|